Υλικά
1 φλιτζ. κριθαράκι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο στη λεπτή μεριά του τρίφτη
½ κιλό ντομάτες περασμένες από το μπλέντερ ή τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
6 φλιτζ. νερό
1 κύβος ζωμού λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ακολούθως, προσθέτετε το καρότο. Στη συνέχεια, βάζετε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ και τη ζάχαρη. Βράζετε τη σάλτσα για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε το ζεστό νερό και το ζωμό.
Οταν ξαναβράσει η σάλτσα, προσθέτετε το κριθαράκι και αλατοπιπερώνετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε το φαγητό για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr