Υλικά
1 φλιτζ. κριθαράκι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο στη λεπτή μεριά του τρίφτη
½ κιλό ντομάτες περασμένες από το μπλέντερ ή τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
6 φλιτζ. νερό
1 κύβος ζωμού λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Κουραμπιέδες με ελαιόλαδο και αλισίβα - Θα λατρέψετε αυτή την πανεύκολη συνταγή
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ακολούθως, προσθέτετε το καρότο. Στη συνέχεια, βάζετε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ και τη ζάχαρη. Βράζετε τη σάλτσα για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε το ζεστό νερό και το ζωμό.
Οταν ξαναβράσει η σάλτσα, προσθέτετε το κριθαράκι και αλατοπιπερώνετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε το φαγητό για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr