Υλικά
6 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
6 πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα ελαιόλαδο
Χυμός από 2 λεμόνια
4 μεγάλες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κύβος κοτόπουλου
Αλάτι & πιπέρι
[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζετε τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο σε σκελίδες, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις μπριζόλες τις ανακατεύετε στην μαρινάδα και αφήνετε να μαριναριστούν όσο περισσότερο μπορείτε.
Κόβετε την κάθε πατάτα στα 8 και τις βάζετε σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε ελαιόλαδο,τον ζωμό και το λεμόνι. Τοποθετείτε πάνω τις μπριζόλες και κόβετε φέτες τις ντομάτες και τις ακουμπάτε πάνω στις μπριζόλες. Βάζετε 2 κούπες νερό και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ψήνετε στους 180 για 45 λεπτά, έπειτα ξεσκεπάζετε και ψήνετε στους 200 βαθμούς για άλλα 10-15 λεπτά έως ότου πάρουν ωραίο χρώμα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr