Υλικά
1 συσκευασία μείγμα για κέικ βανίλια
150 γραμμ. ηλιέλαιο
250 γραμμ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
50 γραμμ. κακάο κοσκινισμένο
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180. Βάζετε σε ξεχωριστό μπολ μια ποσότητα από το μείγμα. Αναμειγνύετε με κοσκινισμένο κακάο. Χτυπάτε καλά να διαλυθεί το κακάο και να ενωθεί με το μείγμα για κέικ
Τώρα βουτυρώνετε τη φόρμα του κέικ και στη συνέχεια την αλευρώνετε για να μην κολλήσει το κέικ στο ψήσιμο. Εναλλακτικά χρησιμοποιείτε αντικολλητική φόρμα. Ρίχνετε μέσα το λευκό μείγμα για κέικ. Στη συνέχεια ρίχνετε από πάνω το μείγμα κέικ με το κακάο.
Βουτάτε ένα πιρούνι σε μπολ με ηλιέλαιο. Με το πιρούνι διπλώνετε το μείγμα ώστε να αναμειχθούν τα δυο χρώματα χωρίς να ενσωματωθούν απόλυτα. Ψήνετε για 50 λεπτά. Ξεφουρνίζετε το κέικ και το αφήνετε να κρυώσει προτού το ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε σε κομμάτια.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr