Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε 8 μερίδες
120 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
Για το μείγμα μπαχαρικών
1 κουταλιά της σούπας κύμινο τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά της σούπας γλυκάνισο τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας μπαχάρι τριμμένο
Αλάτι & πιπέρι
Για τη σαλάτα
Πράσινη ανάμεικτη σαλάτα (ρόκα, μαρούλι)
Λαχανικά κομμένα σε μπαστουνάκια (πιπεριές, καρότα, αγγούρια, κρεμμυδάκι φρέσκο)
Για το dressing
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
200 ml ελαιόλαδο
75 ml ξύδι κόκκινο
1 σκελίδα σκόρδο
½ πράσινη πιπεριά
1 κουταλιά της σούπας πετιμέζι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζετε τα μπαχαρικά, το βούτυρο και τη φρυγανιά. Το βούτυρο θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορέσει να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Αλείφετε με τη μισή ποσότητα από το βούτυρο το κοτόπουλο.
Το τοποθετείτε σε μια σχάρα που θα ακουμπάει σε ένα ταψί πάνω, στο ταψί βάζετε νερό. Αυτό το κάνετε για να μην έρθει σε επαφή το κοτόπουλο με το ταψί και με το νερό. Βάζετε το υπόλοιπο μείγμα με το βούτυρο στο κοτόπουλο.
Ψήνετε στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά. Τέλος ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς και ψήνετε για 20 λεπτά ακόμη ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο τραγανό. Σερβίρετε με σαλάτα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr