Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα με μους από φυστικοβούτυρο

Newsroom eleftherostypos.gr

Πολλοί από εμάς έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν το φυστικοβούτυρο ως άλλειμα για τα σνακ τους ή ως ένα από τα υλικά του smoothy τους, επειδή είναι εξαιρετική τροφή πλούσια σε καλά λιπαρά και φυτικές ίνες! Τι θα λέγατε για μια διαφορετική χρήση του φυστικοβούτυρου, ως υλικό για μια απίθανη τούρτα με μους από φυστικοβούτυρο και γκανάζ σοκολάτας;

Υλικά

Για τη βάση

300 γραμμ. μπισκότα της αρεσκείας σας
110 γραμμ. λιωμένο βούτυρο

Για τη μους

530 γραμμ. τυρί κρέμα
180 γραμμ. ζάχαρη άχνη
250 γραμμ. φυστικοβούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια υγρή
120 ml κρέμα γαλακτος 35%λιπαρα

Για τη γκανάζ

160 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
125 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

Διαδικασία

Για τη βάση: Σπάτε τα μπισκότα στο μούλτι, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο. Τα στρώνετε σε μια φόρμα κέικ αποσπώμενη 23 cm. Πατάτε τα μπισκότα με ένα κουτάλι και τα βάζετε στο ψυγειο μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά.

Για τη μους: Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπόλ βάζετε την κρέμα τυρί με την ζαχαρη άχνη και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύετε με το σύρμα. Βάζετε την κρέμα γάλακτος και κάνετε το τελευταίο ανακάτεμα για 2 λεπτά μέχρι να γίνει κρεμώδης και αφράτη η μους.

Την ρίχνετε πάνω απ’ τα μπισκότα στην φόρμα του κέικ, απλώνετε ομοιόμορφα και ξαναβάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες ή το βάζετε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Για τη γκανάζ: Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνετε, προσοχή μη φουσκώσει. Όταν ζεσταθεί καλά, αφαιρείτε το κατσαρολάκι απ’ τη φωτιά και προσθέτετε την κουβερτούρα σε ψιλοκομμένακομματάκια. Ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός και αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Βγάζετε το γλυκό απ’ το ψυγείο και στρώνετε τη γκαναζ από πάνω ομοιόμορφα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο και σερβίρετεσε κομμάτια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Με σαφράν και σοκολάτα ανεβάζετε τη λίμπιντο

H συνταγή της ημέρας: Τραγανή τάρτα σοκολάτας με κεράσια

Η συνταγή της ημέρας: Τρουφάκια με μαύρη σοκολάτα

Η συνταγή της ημέρας: Ρολό σοκολάτας με παντεσπάνι

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό σοκολάτα bueno

Η συνταγή της ημέρας: Κορμός λευκής σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου

H συνταγή της ημέρας: Σοκολατόπιτα με γκανάς σοκολάτας

Όλα για τη σοκολάτα

Kon