Ο Κ. Φλώρος επέμεινε στον ισχυρισμό ότι προκλήθηκε από τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο, και έχασε την ψυχραιμία του όταν εκείνος άρχισε να βρίζει τη μητέρα του.
«Ο κ. Γραμμένος απευθύνθηκε στο πρόσωπό μου, αποκαλώντας με “σκουπίδι” και φωνάζοντάς μου να το βουλώσω. Μετά του απάντησα ”Αντε ρε, μη μιλάς εσύ…”, και εκείνος εξαπέλυσε έναν οχετό ύβρεων, αναφέροντας επί λέξει: ”Γ@@ώ τη μανούλα σου”. Και ενώ εξερχόταν της αίθουσας συνέχισε: ”Εσένα την μανούλα σου θα την γ@@@@ω, θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα, θα το θυμάσαι π@@@@@@@@@α”. Προφανώς, έχασα την ψυχραιμία μου, και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο εκτός της αιθούσης, όπου συνέχισε τις ύβρεις, τις απειλές και την ίδια εριστική συμπεριφορά, όχι μόνο σε βάρος μου, αλλά και σε βάρος του παρισταμένου μάρτυρα Αστυνομικού κ. Π.Π.».
Ο κατηγορούμενος ανεξάρτητος βουλευτής επέμεινε στον ισχυρισμό ότι δεν γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.
«Αμφότεροι, πάντοτε κατά τον μάρτυρα Αστυνομικό, προσπαθούσαμε να απωθήσουμε ο ένας τον άλλον, ενώ αναφέρει ότι η μόνη δική μου ενέργεια ήταν να προσπαθήσω να πιάσω τον κ. Γραμμένο στο ύψος της μύτης, με τον ίδιο να πέφτει κάτω τελικά. Επομένως, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο, όπως αναληθώς αναφέρει στην κατάθεσή του, ουδέποτε τον γρονθοκόπησα, όπως ψευδώς διαδίδεται, ουδέποτε έλαβε χώρα κάτι περαιτέρω από τα ανωτέρω», φέρεται να υποστήριξε ο Κ. Φλώρος.
Τέλος, χαρακτήρισε ατυχές το επεισόδιο και υποστήριξε πως, αν γυρνούσε το χρόνο πίσω, θα συμπεριφερόταν αλλιώς, λέγοντας: «Θεωρώ το εν λόγω περιστατικό ατυχές σε κάθε περίπτωση και αν γύριζα το χρόνο πίσω θα είχα λειτουργήσει με ψυχραιμία. Πλην όμως, όπως και κατά την αυθόρμητη απολογία μου τόνισα, πρόκειται ουσιαστικά για μία προσωπική διένεξη, κατόπιν σκαιότατης υβριστικής συμπεριφοράς του συναδέλφου μου κ. Γραμμένου σε βάρος της μητρός μου αλλά και εμού, χωρίς το παραμικρό πολιτικό υπόβαθρο ή σκοπιμότητα και χωρίς, φυσικά, σε καμία περίπτωση να έχω πρόθεση να τον εμποδίσω να ασκήσει τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα».
Ξύλο στη Βουλή: Ελεύθερος ο Φλώρος αλλά δεν μπορεί να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα
«Ο κύριος Φλώρος αφέθηκε ελεύθερος. Δεν επιβλήθηκε κάποιος τυπικός περιοριστικό όρος. Επειδή όμως είναι εν ενεργεία βουλευτές, του επιβλήθηκε ο όρος να μην πλησιάζει τον Κύριο Γραμμένο στα 50 μέτρα» είπε η δικηγόρος του Κωνσταντίνου Φλώρου.
«Ως γιος εκείνη τη στιγμή θεώρησα ότι έπραξα σωστά» είπε μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Φλώρος μιλώντας στους δημοσιογράφους και συμπλήρωσε: «Όμως έπραξα απολύτως λάθος δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή στους χώρους του κοινοβουλίου».
Όπως είπε ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου: «Η δικαιοσύνη έκανε αμερόληπτα τη δουλειά της. Λυπάμαι για τον κύριο Τασούλα που πήρε μια τέτοια απόφαση».
Ο βουλευτής απολογήθηκε για την κακουργηματική πράξη της βιαιοπραγίας κατά βουλευτή μετά τα όσα έγιναν στη Βουλή με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης» Βασίλη Γραμμένο.
Αρνείται ότι έριξε γροθιά στον Γραμμένο ο Φλώρος
Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής των Σπαρτιατών τόνισε πως αντέδρασε έτσι επειδή ο κ. Γραμμένος του έβρισε τη μητέρα, ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά πως τον γρονθοκόπησε.
«Όλο το περιστατικό ξεκίνησε από την ομιλά του κυρίου Χήτα για την άρση ασυλίας του κ. Βελόπουλου που προέρχεται από μια μήνυση που έχει καταθέσει ο πατέρας μου εδώ και 2-2,5 χρόνια περίπου για συκοφαντική δυσφήμιση μέσα από έναν ψεύτικο λογαριασμό στο X. Ο κύριος Χήτας, λοιπόν, πάνω στον λόγο του είπε πως ο κ. Βελόπουλος δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Εγώ εκείνη τη στιγμή γύρισα και του είπα απλώς ότι “αυτά θα τα κρίνουν τα δικαστήρια, όχι εσύ”. Εκείνη τη στιγμή, αναίτια και χωρίς να του έχω μιλήσει, πετάχτηκε ο κ. Γραμμένος και μου λέει “Βούλωσέ το εσύ, σκουπίδι”. Γυρνάω και του λέω “Άντε γ…” και μου λέει “Θα σου γ… τη μ… εσένα”. Του λέω “Τι είπες”. Φεύγει εκείνη τη στιγμή και ξανακάθομαι στη θέση μου», ανέφερε αρχικά ο κ. Φλώρος μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το περιστατικό.
Στη συνέχεια, είπε, από τη δική του πλευρά, το τι έγινε και ο λεκτικός διαπληκτισμός κατέληξε έξω από την πόρτα της Ολομέλειας: «Ξαναγυρνάει προκαλώντας, μου έκανε κ…δάχτυλα με χειροπέδες, μου λέει “Εσένα τη μανούλα σου θα γ… παλιόπ…”, μου κάνει “Να το θυμάσαι, θα σε πάνε με χειροπέδες μέσα”. Φεύγω εκείνη τη στγμή, επειδή δεν ανέχομαι κανέναν να μου βρίζει τη μητέρα μου που είναι ό,τι πιο ιερό έχω και νομίζω ότι είναι για όλο τον κόσμο, βγήκα στην είσοδο, ήταν ο φρουρός της Βουλής εκεί, ήταν και ο κ. Γραμμένος. Μου λέει “Φύγε από εδώ, φύγε από μπροστά μου”. Με σπρώχνει και εκείνη τη στιγμή γυρνάω, τον πιάνω από τον γιακά και τον έριξα κάτω. Ούτε γροθιές που έχουν αναφέρει, ούτε το παραμικρό. Και εκεί έληξε το θέμα, μαζεύτηκε ο κόσμος, μας χώρισε και δεν έγινε τίποτε άλλο».
Ερωτηθείς για το αν γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος υπέστη κάταγμα στη μύτη, ο κ. Φλώρος είπε: «Ποτέ, ποτέ».
«Ηθικός αυτουργός ο κ. Γραμμένος»
Η μητέρα του Κωνσταντίνου Φλώρου μίλησε στον Alpha και τόνισε πως ηθικός αυτουργός της επίθεσης είναι ο κ. Γραμμένος. Όπως είπε, όλα ξεκίνησαν επειδή ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης μίλησε απαξιωτικά για εκείνη: «Δεν επικροτώ τέτοιες στάσεις, ούτε του Κωνσταντίνου, ούτε του κ. Γραμμένου, τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά, ούτε θέλω να τον μάθω. Θέλω μόνο να συγχαρώ τον κ. Γραμμένο που κατάφερε να βγάλει εκτός εαυτού τον γιο μου. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να βγάλει εκτός εαυτού τον γιο μου. Μπορεί να κατέχει επάξια τον τίτλο του ηθικού αυτουργού», τόνισε και πρόσθεσε: «Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Η χρονική στιγμή του ατυχούς συμβάντος ήταν ιδανική. Ήδη γνωρίζουμε πως υπάρχει δικαστική εμπλοκή με τον πρώην σύζυγό μου».
Γραμμένος για Φλώρο: «Προσπάθησε να με πνίξει – Δεν τον έβρισα»
Τη δική του θέση για όσα συνέβησαν στη Βουλή ανέφερε ο Βασίλης Γραμμένος. Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης μίλησε αποκλειστικά στο Live News και αναφέρθηκε στο επεισόδιο που είχε με τον Κωνσταντίνο Φλώρο.
Αρχικά μίλησε για την κατάσταση της υγείας του τονίζοντας: «Θεού θέλοντος, πάω καλύτερα από χθες. Είχα κάποιες ζαλάδες. Βρίσκομαι σπίτι μου, είμαι κλινήρης μετά από σύσταση των γιατρών», είπε. «Το θύμα ήμουν εγώ και από θύμα δεν μπορώ να γίνω θύτης. Αυτό προσπαθούν να κάνουν, να με μετατρέψουν σε θύτη. Δεν δέχτηκα μόνο γροθιά, προσπάθησε να μου επιφέρει πνιγμό. Κατά τη διάρκεια του πνιγμού κατάφερε ένα χτύπημα στη μύτη μου. Αυτό είναι το λιγότερο».
Όπως ανέφερε ο Βασίλης Γραμμένος, αύριο, Παρασκευή, πρόκειται να καταθέσει παρουσία του δικηγόρου τους στις δικαστικές Αρχές.
«Δεν είπα απολύτως καμία λέξη. Μετά από τα χτυπήματα που μου κατάφερε, υποτίθεται ότι συνελήφθη. Τον πήγαν στη γωνία. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι άρχισε να με βρίζει εντός και εκτός της αίθουσας. Εγώ ουδέποτε τον έβρισα, ουδέποτε χειρονόμησα εναντίον του. Βγήκα από την αίθουσα να προστατευτώ. Με έβρισε εντός της αίθουσας χυδαιότατα και έκανε άσεμνες χειρονομίες και δεν απάντησα ποτέ», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, μετά το βίαιο περιστατικό ο Κωνσταντίνος Φλώρος κυκλοφορούσε ελεύθερος εντός της Βουλής. «Την ώρα που ο Κυριάκος Βελόπουλος ήταν στο βήμα της Βουλής, αυτός ήταν στην πόρτα της Ολομέλειας και έκανε άσεμνες χειρονομίες (στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης)», είπε.
«Εγώ γιατί να μην αμυνθώ; Δεν ξέρω να αμύνομαι; Γιατί να ανταποδώσω το χτύπημα; Γιατί να το κάνω στη Βουλή; Μπήκα στη Βουλή για να εκπροσωπήσω τους Έλληνες πολίτες, όχι για να την κάνω ρινγκ», κατέληξε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης.
Προς αυστηροποίηση των ποινών κινείται το Κοινοβούλιο
Στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης των ποινών για περιστατικά ανάλογα με αυτό που σημειώθηκε με τον Κωνσταντίνο Φλώρο, κινείται πλέον η Βουλή και ήδη εξετάζονται οι παράμετροι και οι άξονες που θα κινηθεί το νέο «ποινολόγιο», έτσι ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογες συμπεριφορές στο μέλλον.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Βουλής μόλις έμαθε για το γεγονός έδωσε εντολή να μην φύγει από τη Βουλή ο δράστης βουλευτής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για το θέμα των χυδαίων εκφράσεων που ακούστηκαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν υπάρχουν πρακτικά γιατί τα μικρόφωνα ήταν κλειστά. To θέμα των ύβρεων που ακούστηκαν θα απασχολήσει την επιτροπή Κοινοβουλευτικής διαδικασίας.
Το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα που ενεργοποιήθηκε, πριν την μετατροπή του το 2019, προέβλεπε και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων του εκάστοτε δράστη.