Υλικά
4-5 μπανάνες ώριμες
100 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
200 γραμμ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά
170 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπαγειρική σόδα
Διαδικασία
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι - Εγγυημένο αποτέλεσμα, τέλεια υφή και γεύση
Λιώνετε τις μπανάνες σε μεγάλο μπολ με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάτε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίξερ χειρός.
Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη. Μεταφέρετε στο μείγμα τις λιωμένες μπανάνες και ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι ώστε να διαλυθούν τυχόν χοντρά κομμάτια.
Σε μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με τη μαγειρική σόδα. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε δυο δόσεις μέσα στο μείγμα μπανάνας. Ανακατεύετε με κυκλικές κινήσεις “διπλώνοντας” το μίγμα με τη βοήθεια της μαρίζ.
Μεταφέρετε το μίγμα σε ορθογώνιο ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Το ισιώνετε με τη μαρίζ να απλωθεί καλά σε όλο το σκεύος. Ψήνετε για 50-55 λεπτά. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε το banana bread να κρυώσει.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr