Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αρχές της Λιθουανίας προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα που φέρεται να συνδέεται με την υπόθεση, ενδεχομένως με ρόλο-κλειδί στη στρατολόγηση του 59χρονου.
Μετά τη σύλληψη 59χρονου για κατασκοπεία στην Αλεξανδρούπολη, οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν τις μυστικές υπηρεσίες της Λιθουανίας, που προχώρησαν σε μία ακόμη σύλληψη. Εξετάζεται αν ο συλληφθείς είναι το άτομο που έδινε εντολές στον 59χρονο.
Ο ομογενής από τη Γεωργία παραδέχθηκε πως κατέγραφε στρατιωτικό υλικό για πάνω από τρεις μήνες και το έστελνε μέσω κρυπτογραφημένης εφαρμογής. Η έρευνα συνεχίζεται με τη συνεργασία της ΕΥΠ και των λιθουανικών αρχών.
Στο κινητό του 59χρονου βρέθηκε υλικό από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Αλεξανδρούπολη, εθνικού και νατοϊκού ενδιαφέροντος, καθώς και κινήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού με προορισμό την Ουκρανία.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έστελνε το υλικό σε άτομο στη Λιθουανία, το οποίο του είχε υποσχεθεί αμοιβή. Ωστόσο, δήλωσε πως δρούσε οικειοθελώς «για τη μαμά Ρωσία», στην οποία είχε υπηρετήσει στρατιωτικά.
Στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν μηνύματα που έλεγαν χαρακτηριστικά: «Αγαπώ τη μαμά πατρίδα… δεν το κάνω για τα λεφτά, το κάνω για τη μαμά πατρίδα», γεγονός που αποδεικνύει ότι ο ρόλος του στην υπόθεση ήταν σοβαρός. Ερευνάται μάλιστα η συνεργασία του με άλλα δύο άτομα.
Η ΕΥΠ και η ΕΛΑΣ εξετάζουν το κατά πόσο ο στρατολόγος διατηρεί επαφές με τη ρωσική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών GRU και εάν τελικά ο στόχος ήταν το ΝΑΤΟ και τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο.
Ειδήσεις Σήμερα
- Ρομαντικά γενέθλια για την Κατερίνα Καινούργιου – Η ανάρτηση του Παναγιώτη Κουτσουμπή που «έλιωσε» το Instagram
- Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία 2025: Στις 3 Μαΐου οι εξετάσεις – Πότε η κλήρωση για τα Πειραματικά
- Άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο Κερατσίνι – 58χρονος συνελήφθη για ξυλοδαρμό της συντρόφου του