Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ψαρονέφρι 500 γραμµ. κομμένο σε χοντρές φέτες
1 φέτα μπέικον ψιλοκομμένη
300 γραμµ. ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
4 κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσάμικου
½ φλιτζ. ζωμό κότας
½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
6 δαμάσκηνα αποξηραμένα (κομμένα στη μέση)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Για το ψαρονέφρι αλά κρεμ με μανιτάρια, ζεσταίνετε πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με χοντρή βάση. Ροδίζετε το ψαρονέφρι σε δυνατή φωτιά κι από τις δυο πλευρές, για περίπου 4-5′, να κάνει κρούστα. Αφαιρείτε το κρέας από το τηγάνι και το διατηρείτε σκεπασμένο και ζεστό σε πιατέλα.
Γιορτινό μενού έτοιμο σε μία ώρα - Νόστιμες και πανεύκολες συνταγές
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το μπέικον. Το ροδίζετε σε δυνατή φωτιά για 1′ να γίνει τραγανό και το αφαιρείτε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να παραμείνει τραγανό. Μην το σκεπάσετε όσο είναι ζεστό.
Προσθέτετε στο τηγάνι τα μανιτάρια και το σπασμένο σκόρδο. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 2′-3′ χωρίς να ανακατεύετε. Γύρισμα μια φορά είναι αρκετή. Τα βγάζετε σε πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το ζωμό, την κρέμα βαλσαμικό, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, ίσα που να κοχλάζει η σάλτσα, να σιγοβράζει δηλαδή. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε 2′ να πυκνώσει.
Τότε, ξαναβάζετε το ψαρονέφρι μαζί με όλα τα υγρά του στην σάλτσα, τα μανιτάρια και τα δαμάσκηνα και βράζετε για 2΄ακόμη, να πυκνώσει η σάλτσα. Σερβίρετε με ρύζι ή πουρέ, ψιλοκομμένο μαϊντανό και πασπαλίζετε με τραγανό μπέικον.