Υλικά
125 ml νερό
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά ξηρή
125 ml νερό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
250 γραμμ. μοτσαρέλα
Διαδικασία
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε το νερό με τις 2 κουταλιές αλεύρι και το βάζετε στη φωτιά. Όσο θα ζεσταίνεται θα πήζει, δημιουργώντας ένα πηχτό κολλώδες μείγμα. Αφαιρείτε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει καλά.
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Στον κάδο του μίξερ βάζετε το αλεύρι, το μείγμα που έχει κρυώσει, τη ζάχαρη, το αλάτι, το νερό, τη μαγιά και χτυπάτε με το σύρμα για ένα λεπτό. Στη συνέχεια χρησιμοποιείτε το γάντζο του μίξερ, χτυπάτε το μείγμα για 5’ αφού έχετε προσθέσει και το βούτυρο. Προσοχή το μείγμα θα κολλάει στα τοιχώματα, μην προσθέσετε έξτρα αλεύρι.
Με μια σπάτουλα μεταφέρετε το μείγμα σε αλευρωμένη επιφάνεια, διπλώνοντας το συνεχώς προς τα μέσα μέχρι να πετύχετε μια ομοιόμορφη μπάλα. Σκεπάζετε με μια πετσέτα και το αφήνετε για μια ώρα για να διπλασιαστεί ο όγκος του.
Μοιράζετε στα 4 την μπάλα, σταυρώνοντας. Κόβετε στη μέση πάλι τα κομμάτια, μέχρι να έχετε 14-16 κομμάτια ζύμης. Πλάθετε κάθε μπαλάκι, αλευρώνοντας τα χέρια σας. Κόβετε τη μοτσαρέλα σε 16 μπαστουνάκια και τη βάζετε σε ένα μπολάκι, πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό και πάπρικα.
Ανοίγετε με έναν πλαστή το ζυμαράκι, βάζετε το μπαστουνάκι τυρί και τυλίγετε. Αλείφετε ένα ταψάκι με βούτυρο. Τοποθετείτε όλα τα μπαστουνάκια, βουτυρώνετε με ένα πινέλο, πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό. Αφήνετε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180, για 25-30 λεπτά.