Υλικά
2 κομμάτια χοιρινό για σνίτσελ, περίπου 150-170 γραμμ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά χτυπημένα
200 γραμμ. τριμμένη φρυγανιά ή panko
Διαδικασία
Κουραμπιέδες με ελαιόλαδο και αλισίβα - Θα λατρέψετε αυτή την πανεύκολη συνταγή
Για το τέλειο σνίτσελ θα χρειαστείτε εξαιρετικά λεπτά κομμάτια από χοιρινό τρανς για σνίτσελ, με πάχος περίπου 4-5 χιλιοστά. Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να τα κοπανήσει, με τη βοήθεια ειδικού σφυριού κρέατος με αιχμές ώστε να πετύχει την υφή που θα επιτρέψει να «πιάσει» σωστά το πανάρισμα.
Αλατίζετε το κρέας από κάθε πλευρά και κατόπιν ρίχνετε φρέσκο πιπέρι. Σειρά έχει το πανάρισμα. Πάντα ξεκινάτε από το αλεύρι, το οποίο έχετε βάλει σε ευρύχωρο πιάτο. Το ακουμπάτε ελαφρώς, να αλευρωθεί όλη η επιφάνεια του χοιρινού. Τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι και επαναλαμβάνετε από την άλλη πλευρά. Τώρα περνάτε το αλευρωμένο κρέας από χτυπημένο αυγό. Για το τέλος περνάτε το κρέας από την τριμμένη φρυγανιά. Προσέχετε να απλωθεί σε όλο το κρέας το πανάρισμα.
Μεταφέρετε προσεκτικά το κρέας σε τηγάνι με ζεστό ηλιέλαιο στους 160, ή μέχρι να αχνίζει ελαφρώς. Τηγανίζετε για περίπου 1 με 2 λεπτά το πολύ. Με τη βοήθεια τσιμπίδας γυρίζετε το κρέας ώστε να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά. Όταν ροδίσει ομοιόμορφα από τις δυο πλευρές, το αποσύρετε από τη φωτιά και μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Σερβίρετε το σνίτσελ ζεστό, γαρνίροντας με φρέσκο λεμονάκι. Συνοδεύετε προαιρετικά με πατατοσαλάτα.