Υλικά
50 ml ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ολόκληρες
½ κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
350 γραμμ. ρύζι Καρολίνα
3 ώριμες μέτριες ντομάτες, χοντροτριμμένες
500 ml νερό
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
40 γραμμ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
2 κουταλάκια του γλυκού ξερό βασιλικό
Τυρί φέτα σε κομμάτια
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτετε το σκόρδο και τον ντοματοπελτέ και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1 – 2 περίπου λεπτά.
Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε για 1 περίπου λεπτό, ίσα να λαδωθεί καλά. Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες και 500 ml νερό. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 15-20 περίπου λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα από τα υγρά, αλλά να παραμείνει ζουμερό.
Ρίχνετε πάνω από το ρύζι τα κομμάτια του βουτύρου και το ξερό βασιλικό. Αφαιρείτε το σκόρδο, σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αποσύρετε από τη φωτιά. Πασπαλίζετε με τα κομμάτια φέτας και σερβίρετε.