Υλικά
350 γραμμ. πένες
2 κολοκυθάκια μικρά
6 μανιτάρια
10 ντοματίνια
3 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
2 καρότα
1 κούπα αρακά
1 πιπεριά τσίλι
10 σπαράγγια
5-6 μπουκετάκια μπρόκολο
Βασιλικός
Παρμεζάνα
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Σε μία κατσαρόλα βάζετε τις πένες να βράσουν, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερα από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Κόβετε τα κολοκυθάκια και τα καρότα σε μικρά μπαστουνάκια, τις πιπεριές σε λωρίδες, τα μανιτάρια σε φέτες και τα ντοματίνια στη μέση.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζετε ελαιόλαδο και τα σοτάρετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το σκόρδο, τα σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια και σοτάρετε για ακόμη 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτετε το μπρόκολο, τον αρακά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Ρίχνετε τις πένες με λίγο από το νερό της κατσαρόλας που έβρασαν και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με μπόλικο ψιλοκομμένο βασιλικό και παρμεζάνα.