Υλικά
120 γραμμ. μπρόκολο
300 γραμμ. ριγκατόνι
1 χούφτα σπανάκι baby
10 φυλλαράκια βασιλικό ή δυόσμο
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας καρύδια
3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα ή γραβιέρα
10 σπαράγγια
10 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
50 γραμμ. αρακά (προαιρετικά)
150 ml ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
Μπούκοβο
Διαδικασία
Κόβετε σε μπουκετάκια το μπρόκολο και τα βράζετε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζετε τα ζυμαρικά, 2 λεπτά λιγότερα από το χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία. Σουρώνετε.
Βάζετε στο μούλτι το μπρόκολο, το σπανάκι, τα μυρωδικά, το σκόρδο, τα καρύδια και τα αλέθετε. Προσθέτετε ελαιόλαδο και χτυπάτε μέχρι να έχετε μια παχύρευστη κρέμα. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε τα σπαράγγια, το μπέικον και τον αρακά.
Προσθέτετε το πέστο, αραιώνετε με λίγο νερό και αφήνετε να πάρει βράση. Προσθέτετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε. Αλατίζετε, προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένα μυρωδικά, λίγα καρύδια και μπούκοβο.