Υλικά
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
1 κοτόπουλο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 φύλλο δάφνης
500 γραμμ. ρύζι μπασμάτι
300 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών προαιρετικά
Διαδικασία
Κόβετε το κοτόπουλο σε 6-8 κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζετε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το κάρυ, το κύμινο, το κορν φλάουρ και ανακατεύετε. Κόβετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε φέτες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε, σε ελαιόλαδο, τα κομμάτια κοτόπουλο και όταν πάρουν χρυσό χρώμα βγάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη δάφνη, τον γλυκάνισο και σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε το κοτόπουλο μέσα, σβήνετε με τον χυμό από το λεμόνι και προσθέτετε 1 λίτρο νερό και τον κύβο κοτόπουλο. Βράζετε για 45 λεπτά έως 1 ώρα περίπου, ελέγχοντας αν χρειαστεί νερό.
Τέλος σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το γιαούρτι, προσθέτετε λίγες κουταλιές από τη σάλτσα της κατσαρόλας και ανακατεύετε. Με αυτόν τον τρόπο δένετε τη σάλτσα σας και τη βάζετε πάλι στην κατσαρόλα.