Υλικά
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
2 κρεμμύδια ξερά
½ ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
400 γραμμ. σπανάκι
½ ματσάκι άνηθο
Ελάχιστο μάραθο
3-4 γεμάτες κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα
Αλάτι & πιπέρι
Χυμός λεμονιού
Διαδικασία
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, καλύτερα στο μπλέντερ για να λιώσουν). Γιαχνίζετε τα κρεμμύδια σε ελάχιστο νερό για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε το καθαρισμένο σπανάκι και στη συνέχεια 700 ml νερό και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Όταν βράσουν καλά προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Βράζετε, περίπου 20-25 λεπτά, ώσπου να σκάσει το ρύζι.