Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικά κρουασανάκια με σοκολάτα και φουντούκια

Newsroom eleftherostypos.gr

Τα πιο γρήγορα «κρουασανάκια» που μπορείτε να φτιάξετε σπίτι. Αυτές τις μέρες, ο Πέτρος Συρίγος μαγειρεύει με υλικά που έχετε σπίτι για να περιορίσετε τις μετακινήσεις.

Υλικά

125 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
125 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
260 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ
10 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
20 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
Αλάτι
Πραλίνα φουντουκιού
Φουντούκια

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε το λιωμένο βούτυρο με το γιαούρτι. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε με το χέρι.

Κάνετε μια εύπλαστη ζύμη και την βάζετε σε αλευρωμένο πάγκο για να την ανοίξετε. Με έναν πλάστη την ανοίγετε σε σχήμα πίτσας και κόβετε στα 8 σαν κομμάτια πίτσας.

Απλώνετε στα κομμάτια πραλίνα, όχι σε μεγάλη ποσότητα, και τυλίγετε από έξω προς τα μέσα. Βάζετε από πάνω τριμμένο φουντούκι. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Τρουφάκια με μαύρη σοκολάτα

Η συνταγή της ημέρας: Ρολό σοκολάτας με παντεσπάνι

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό σοκολάτα bueno

Η συνταγή της ημέρας: Κορμός λευκής σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου

H συνταγή της ημέρας: Σοκολατόπιτα με γκανάς σοκολάτας

Όλα για τη σοκολάτα

Kon

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς αβγά

Η συνταγή της ημέρας: Brownies σοκολάτας σε 10’

Η συνταγή της ημέρας: Κρέπες του 10λεπτου από τον Τάσο Αντωνίου