Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Ρυζόγαλο από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Το ρυζόγαλο είναι κρεμώδες γλύκισμα το οποίο παρασκευάζεται από ρύζι που έχει βράσει σε γάλα, ζάχαρη και κορν φλάουρ. Το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων, που σε όλους μας θυμίζει τις μητέρες μας, μοσχοβολώντας φρέσκο γάλα, αρωματική βανίλια και κανέλα.

Υλικά

280 γραμμ. νερό
90 γραμμ. ρύζι Καρολίνα
600 γραμμ. γάλα
1 φλούδα λεμόνι
190 γραμμ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
20 γραμμ. βούτυρο
1 ½ κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
1 ½ κουταλιά της σούπας κρύο νερό
Κανέλα

Διαδικασία

Βάζετε το νερό με το ρύζι σε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πιει το νερό. Προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη, το λεμόνι και το αλάτι και ανακατεύετε.

Από την ώρα που θα πάρει βράση μετράτε περίπου 6 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς και δοκιμάζετε το ρύζι αν είναι μαλακό, αν θέλει κ άλλο ανακατεύετε για αλλά δυο λεπτά περίπου.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το κρύο νερό με το κορν φλάουρ και το ρίχνετε στην κατσαρόλα, αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Μοιράζετε σε μπλοκάκια. Αφήνετε να κρυώσει και να κάνει πέτσα και προσθέτετε κανέλα. Αποθηκεύετε στο ψυγείο.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολο ρυζόγαλο με ταχίνι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολο ρυζόγαλο με ταχίνι

admin