Υλικά
60 γραμμ. ρεβίθια
100 γραμμ. φασόλια άσπρα
100 γραμμ. φακές
100 γραμμ. φασόλια μαυρομάτικα
2 πολύχρωμες πιπεριές
2 ντομάτες χωρίς σπόρια
½ κρεμμύδι
2 κρεμμύδια φρέσκα
2-3 αγγουράκια
2 λεμόνια το χυμό τους
1 ματσάκι μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
1 λάιμ (ξύσμα και χυμό)
10 γραμμ. τζίντζερ τριμμένο
Αλάτι
Ελαιόλαδο
1 μαρούλι ή 1 ματσάκι ρόκα
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Βάζετε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια και τα άσπρα φασόλια σε νερό. Την επόμενη μέρα τα βράζετε σε ξεχωριστά κατσαρολάκια μέχρι να μαλακώσουν. Βάζετε και τις φακές και τα μαυρομάτικα σε ξεχωριστά κατσαρολάκια να βράσουν. Παίρνουν από 30-40 λεπτά, αναλόγως το μέγεθος. Προσοχή, όχι να λιώσουν.
Αφήνετε να κρυώσουν. Ψιλοκόβετε όλα τα υλικά και τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το τζίντζερ, αλάτι, ελαιόλαδο και χυμό από λεμόνι και λάιμ.
Σουρώνετε τα όσπρια και ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα και σερβίρετε ανακατεύοντας με ρόκα ή μαρούλι. Συντηρείται έως και 3 μέρες στο ψυγείο.