Υλικά
100 γραμμ. ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια
100 γραμμ. τυρί τσένταρ τριμμένο
50 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
50 γραμμ. αλεύρι
50 γραμμ. βούτυρο
250 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
4 αυγά (χωριστά κρόκοι και ασπράδια)
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Η τέλεια συνταγή με τη γαλοπούλα που περίσσεψε - Φτιάξτε το νοστιμότερο σουφλέ
Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε και το γάλα και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια πηχτή κρέμα. Κατεβάστε από τη φωτιά. Ανακατέψτε ανά διαστήματα για να μη δημιουργηθεί κρούστα.
Σε μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών και προσθέτετε τα τυριά, το ζαμπόν και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Δοκιμάστε και προσθέστε λίγο αλάτι, πιπέρι.
Σε άλλο μπολ προσθέτετε τα ασπράδια και τα χτυπάτε σε πηχτή μαρέγκα. Αρχίζετε να προσθέτετε κουταλιά- κουταλιά τη μαρέγκα και το μείγμα τυριών στη μπεσαμέλ ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρίμαχο μπολ για σουφλέ ή σε ατομικά πυρίμαχα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 18′-20′ περίπου.