Υλικά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500 γραμμ. μανιτάρια
1 μικρή πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, κατά βούληση
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
300 γραμμ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 ματσάκι γλιστρίδα
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα μανιτάρια, την πιπερίτσα τσίλι, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να γίνουν καφέ.
Προσθέτετε το βούτυρο, το βαλσάμικο, το μέλι και ανακατεύετε. Αποσύρετε από τη φωτιά και με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε τα μανιτάρια από το τηγάνι. Σουρώνετε το λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.
Σε μία σαλατιέρα βάζετε τα ντοματίνια, τη γλιστρίδα και τα μανιτάρια, ρίχνετε λίγο από το αρωματικό λάδι που κρατήσατε και αλάτι, ανακατεύετε και σερβίρετε.