Yλικά
2 πακέτα noodles αυγού
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
2 κουταλιές της σούπας σόγια σως
100 γραμμ. κόρν φλάουρ
1 αυγό
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
½ κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ τριμμένο φρέσκο
50 ml ξύδι λευκό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
5 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 μικρή κονσέρβα ανανά με το χυμό του
2 φρέσκο κρεμμυδάκι
Σουσάμι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Διαδικασία
Κόβετε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το βάζετε σε ένα μπολ με μια κουταλιά από το κορν φλάουρ, τη σόγια, το αυγό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
Κόβετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε κομμάτια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε 1 κ.τ.σ ηλιέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι, πιπεριές και ψιλοκομμένο σκόρδο. Όταν μαλακώσουν λίγο σβήνετε με το ξίδι, προσθέτετε το μέλι, την κέτσαπ και ανακατεύετε. Κόβουμε σε μικρό καρεδάκι τον ανανά και βάζετε και αυτόν στο τηγάνι, κρατάτε στην άκρη ζεστό.
Βάζετε ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί. Βγάζετε το κοτόπουλο από το ψυγείο που έχει μαριναριστεί και το περνάτε από κορν φλάουρ και τηγανίζετε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Στραγγίζετε σε χαρτί και το βάζετε και αυτό στο τηγάνι.
Βράζετε τα noodles στον χρόνο που σας αναγράφει η συσκευασία και όταν είναι έτοιμα τα βάζετε στο τηγάνι και ανακατεύετε. Βάζετε στο πιάτο noodles, κοτόπουλο και γαρνίρετε με σουσάμι και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο.