Υλικά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
180 γραμμ. κρόκο αυγού
210 γραμμ. αλεύρι τύπου 405
125 γραμμ. σιμιγδάλι
Αλάτι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη βάζετε όλα τα υλικά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμη αλεύρι. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες. Οσο πιο πολύ ξεκουραστεί η ζύμη τόσο πιο ελαστική θα είναι στο άνοιγμά της.
Σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο, ανοίγετε το φύλλο με τον πλάστη ή με την ειδική μηχανή για ζυμαρικά, που είναι και το ιδανικό, ιδιαίτερα αν θέλετε να φτιάξετε ραβιόλι που το φύλλο πρέπει να είναι πολύ λεπτό. Κόβετε το φύλλο σε ό,τι σχήμα σάς αρέσει.