Υλικά
4 φιλέτα στήθη κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3/4 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γραμμ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο τριμμένο
1 φλιτζ. κρασί
1 φλιτζ. τυρί μασκαρπόνε
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Σοτάρετε το κοτόπουλο για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε πιάτο και το αφήνετε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι, λιώνετε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να εξατμιστούν τα υγρά.
Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε για 4-5 λεπτά ακόμη, μέχρι να μειωθεί στο μισό. Προσθέτετε και το μασκαρπόνε και τη μουστάρδα και ανακατεύετε. Προσθέτετε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με τα υγρά του και το ψήνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο.