Υλικά
200 γραμμ. μοσχαρίσιος κιμάς
200 γραμμ. χοιρινός κιμάς
5 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας μαλακή μουστάρδα
1 μέτριο κρεμμύδι σε 4 κομμάτια
1 φλιτζ. ανθρακούχο νερό
1 φλιτζ. φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μικρό μπλέντερ βάζετε και πολτοποιείτε το κρεμμύδι με τη μουστάρδα. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζετε τους 2 κιμάδες, τη φρυγανιά, το αυγό, το πολτοποιημένο μίγμα, το ανθρακούχο νερό και τον μαϊντανό.
Αλατοπιπερώνετε, λαδώνετε τα χέρια σας και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Λαδώνετε πάλι τα χέρια σας και πλάθετε 8 μπιφτέκια. Λαδώνετε ένα ταψί φούρνου και απλώνετε τα μπιφτέκια. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά. Τα γυρίζετε, βάζετε το γκριλ του φούρνου και τα ψήνετε για 5-6 λεπτά ακόμη.