Υλικά
150 γραμμ. γάλα
400 γραμμ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
200 γραμμ. γιαούρτι
250 γραμμ. μπισκότα digestive
90 γραμμ. βούτυρο
Λίγο ξύσμα από κουβερτούρα για γαρνίρισμα προαιρετικά
Διαδικασία
Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζετε να βράσει το γάλα. Όταν βράσει, αποσύρετε από την φωτιά και το ρίχνετε σε μπολ μαζί με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύετε με τη μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, να ενσωματωθεί με το γάλα και να γίνει το μείγμα λείο. Κατόπιν προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε απαλά.
Στο μούλτι θρυμματίζετε τα μπισκότα. Σε μπολ ανακατεύετε καλά τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο, μέχρι το μείγμα να έχει την υφή υγρής άμμου. Στρώνετε τα τριμμένα μπισκότα στον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενη βάση, πιέζοντας καλά με ένα κουτάλι.
Από πάνω ρίχνετε το μείγμα σοκολάτας. Βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή στην κατάψυξη για περίπου 40 λεπτά μέχρι να δέσει. Απολαμβάνετε κρύα.