Υλικά
4 αυγά
3 φλιτζ. φρέσκα φύλλα σπανάκι
2 ½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζ. γάλα
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/3 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
350 γραμμ. κατίκι Δομοκού
10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. ηλιόσπορους
Διαδικασία
Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και το σπανάκι και χτυπάτε μέχρι να γίνει πολτός. Προσθέτετε το αλεύρι, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και χτυπάτε για 2 λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αφήνετε στην άκρη.
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Βουτυρώνετε ελαφρώς ένα τηγάνι και το βάζετε σε μέτρια φωτιά. Αδειάζετε 1/3 φλ. από το μείγμα στο τηγάνι και το ανακινείτε με γρήγορες κινήσεις, ώστε το μείγμα να απλωθεί ομοιόμορφα στον πάτο του τηγανιού. Αφήνετε την κρέπα να ψηθεί για 1-2 λεπτά, μέχρι οι άκρες να φανούν έτοιμες.
Στη συνέχεια, με τη βοήθεια μιας φαρδιάς σπάτουλας, γυρίζετε την κρέπα από την άλλη πλευρά και μαγειρεύετε για 1 λεπτό ακόμη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο το μείγμα.
Όσες κρέπες αφαιρείτε από το τηγάνι, τοποθετείτε τη μία πάνω στην άλλη με αντικολλητικό χαρτί αναμεταξύ τους. Αλείφετε κάθε κρέπα με 1 κουταλιά κατίκι Δομοκού, ρίχνετε διάσπαρτα 1 κουταλιά λιαστές ντομάτες και 1 κουταλάκι ηλιόσπορους.
Προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και διπλώνετε την κρέπα σε ρολό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες κρέπες και σερβίρετε.