Υλικά
200 γραμμ. κουβερτούρα
200 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 και ½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 και ¼ φλιτζ. γάλα
1 αυγό μεγάλο χτυπημένο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο και επιπλέον για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Σπανακόπιτα όπως δεν την έχετε φανταστεί - Η πιο μοντέρνα εκδοχή που θα σας ξετρελάνει
Ετοιμάζετε τη γκανάς: σε κατσαρολάκι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κουβερτούρα. Με τη μαρίζ ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνετε στην άκρη.
Ετοιμάζετε τα pancakes: Βάζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Με ένα κουτάλι σχηματίζετε μια λακκούβα στη μέση. Προσθέτετε το αυγό, το βούτυρο -που το έχετε αφήσει να κρυώσει λίγο- και το γάλα. Ανακατεύετε πολύ καλά με σύρμα. Αφήνετε το χυλό να σταθεί για 15 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο μέχρι να λιώσει. Κουνάτε το τηγάνι για να πάει παντού. Ρίχνετε με κουτάλι 1⁄2 κουταλιά της σούπας από τον χυλό στο τηγάνι.
Αφήνετε για λίγο να ψηθεί από τη μία πλευρά. Μόλις εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια, αναποδογυρίζετε με φαρδιά ξύλινη σπάτουλα και ψήνετε την άλλη πλευρά. Σερβίρετε σε πιάτα και γαρνίρετε με τη γκανάς σοκολάτας.