Υλικά
6 μελιτζάνες φλάσκες
Παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γραμμ. τριμμένη ντομάτα
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
400 γραμμ. φέτα
Διαδικασία
Ξέρετε τι είναι τα σουγάνια; Βρήκαμε την καλύτερη συνταγή που θα λατρέψετε
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αλευρώνετε τις μελιτζάνες και, αφού κάψει το ελαιόλαδο, τις τοποθετείτε στο τηγάνι. Δεν γεμίζετε υπερβολικά το τηγάνι. Αφήνετε χώρο ανάμεσα στις μελιτζάνες, ώστε να μη κολλήσουν μεταξύ τους.
Όταν τηγανιστούν από την μια πλευρά, τις γυρνάτε με δυο πιρούνια προσεκτικά μια-μια, για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αφού σχηματίσουν χρυσαφένια κρούστα, τις αφαιρείτε από το σκεύος και τις μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε ξεχωριστό τηγάνι. Σοτάρετε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει. Προσθέτετε στο τηγάνι με το κρεμμύδι τη ντομάτα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ζεσταθεί και να βγάλει τα αρώματά της. Αλατοπιπερώνετε, και ανακατεύετε καλά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μοντάρετε το φαγητό: Στρώνετε τις μισές μελιτζάνες, τη μια δίπλα στην άλλη, σε μεσαίο ταψί. Τις επικαλύπτετε με τη μισή ποσότητα σάλτσας. Πασπαλίζετε με θρυμματισμένη βαρελίσια φέτα. Φτιάχνετε μια δεύτερη στρώση από τις τηγανητές μελιτζάνες, τη σάλτσα και τη βαρελίσια φέτα. Ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, για περίπου 40 λεπτά.