Υλικά
4 φέτες λευκό ψωμί, κομματιασμένο
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
½ κιλό αρνίσιο κιμά
4 αυγά
½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Διαδικασία
Βάζετε το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ, μουλιάζετε τα κομμάτια του ψωμιού και αφήνετε στην άκρη. Πολτοποιείτε το σκόρδο σε ένα μπλέντερ και προσθέτετε το κρεμμύδι, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάτε μέχρι το κρεμμύδι να κοπεί καλά.
Βάζετε το μείγμα στο μπολ με το μουλιασμένο ψωμί, μαζί με τον κιμά και τα αυγά. Ζυμώνετε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Φτιάχνετε κεφτέδες με το μείγμα του κιμά.
Βάζετε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και περνάτε τους κεφτέδες σε αυτό, ώστε να καλυφθούν. Ζεσταίνετε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζετε τους κεφτέδες, αρκετούς κάθε φορά, και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν για 10 λεπτά. Βγάζετε και στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.