Υλικά
1 πακέτο ζύμη για τάρτες
6 φρέσκες αγκινάρες
1 λεμόνι
1 κρεμμύδι ξερό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
150 γραμμ. κατσικίσιο λευκό τυρί
150 γραμμ. μπέικον
100 γραμμ. παρμεζάνα
½ ποτήρι λευκό κρασί
4 αυγά
300 γραμμ. γιαούρτι
10 τμχ. ντομάτα λιαστή
20 φύλλα σπανάκι
Διαδικασία
Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Τις κόβετε σε φέτες. Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες, τις βάζετε απευθείας στο τηγάνι (κομμένες).
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Αφού μαλακώσει, προσθέτετε τις αγκινάρες, το μπέικον και συνεχίζετε να σοτάρετε για ακόμη 3 λεπτά και σβήνετε με το κρασί. Συνεχίζετε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και να μαλακώσουν οι αγκινάρες.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα αυγά και σιγά σιγά προσθέτετε το γιαούρτι, χτυπώντας συνεχώς με ένα πιρούνι, προσθέτετε την παρμεζάνα (αφού κρατήσετε λίγη για το τέλος), λίγο αλάτι και ομογενοποιείτε το μίγμα.
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο. Την τοποθετείτε πάνω σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα 26 εκ. και βάζετε πάνω κάποιο βάρος, όπως όσπρια, για να μη φουσκώσει η ζύμη και ψήνετε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.
Αφαιρείτε τα όσπρια και προσθέτετε τη γέμιση με τις αγκινάρες και κατόπιν το κατσικίσιο τυρί (αφού το έχετε σπάσει με το χέρι), τη λιαστή ντομάτα και τα φύλλα από το σπανάκι.
Προσθέτετε το μίγμα με το γιαούρτι προσέχοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια και βάζετε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι ροδίσει η τάρτα.