Υλικά
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
400 γραμμ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός
400 γραμμ. βρασμένες και καθαρισμένες γαρίδες
150 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
500 γραμμ. ζυμαρικά
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε σε ελαιόλαδο. Προσθέτετε τις ντομάτες και το βασιλικό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 5 λεπτά.
Προσθέτετε και τις γαρίδες, το κρασί και το μαϊντανό και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε και τα μεταφέρετε στην κατσαρόλα με την έτοιμη σάλτσα. Ανακατεύετε ελαφρώς.