Υλικά
¾ φλιτζ. ταχίνι
1½ φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. χλιαρό χυμό πορτοκαλιού
½ φλιτζ. σταφίδες ξανθές
½ φλιτζ. σταφίδες μαύρες
1½ φλιτζ. χοντροαλεσμένη καρυδόψιχα
1 φλιτζ. τρούφα σοκολάτας
2 φλιτζ. μαλακό αλεύρι
2 φλιτζ. σκληρό αλεύρι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
250 γραμμ. κουβερτούρα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Με το μίξερ χτυπάτε το ταχίνι με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει. Προσθέτετε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την κουβερτούρα) και ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε τη ζύμη σε αλευρωμένη φόρμα ή ταψί και ψήνετε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Αφήνετε την καρυδόπιτα να κρυώσει και, αν θέλετε, την περιχύνετε με την κουβερτούρα, την οποία την έχετε λιώσει σε μπεν-μαρί.