Υλικά
1 κιλό φύλλο χωριάτικο
1 κιλό σπανάκι
500 γραμμ. πράσα
250 γραμμ. ανθότυρο
2 καρότα, τριμμένα
1 μέτριο, ξερό κρεμμύδι
Λίγος άνηθος
Λίγος δυόσμος
2 αβγά
½ φλιτζ. λάδι
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Καθαρίζετε, πλένετε καλά το σπανάκι και το ζεματάτε σε άφθονο καυτό νερό. Το κόβετε και το αφήνετε σε σουρωτήρι για να στραγγίξει καλά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε λίγο λάδι, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, προσθέτετε 3 πράσα ψιλοκομμένα και τα καρότα και σοτάρετε καλά το μίγμα.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το καλά στραγγισμένο σπανάκι, τα μυρωδικά, το τριμμένο ανθότυρο, τα αβγά χτυπημένα και πιπέρι και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Ανοίγετε με τη ζύμη που έχετε ετοιμάσει 5 λεπτά φύλλα.
Αλείφετε με λάδι ένα ταψί. Στρώνετε κάτω τα φύλλα, λαδωμένα ένα ένα. Απλώνετε από πάνω τη γέμιση, τυλίγετε σε ρολό, αλείβετε με το λάδι που περίσσεψε και ψήνετε την πίτα σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.