Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου
3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη)
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μείγμα μπαχαρικών: (1κ.γ αλάτι, 1κ.γ πιπέρι, 1κ.γ ζάχαρη, 1κ.γ πάπρικα,1/2 κ.γ κύμινο, 1/2κ.γ καπνιστή πάπρικα)
2 λάιμ
150 γραμμ. mix τυριών
6 τορτίγιες
2 αβοκάντο
Για τα συνοδευτικά
250 γραμμ. γιαούρτι
½ λάιμ (χυμό και ξύσμα)
Αλάτι & πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας
2 ντομάτες (το εξωτερικό τους μόνο)
Φρέσκο κόλιανδρο
Αλάτι & πιπέρι
1 λάιμ (χυμό και ξύσμα)
Διαδικασία
Κουραμπιέδες με ελαιόλαδο και αλισίβα - Θα λατρέψετε αυτή την πανεύκολη συνταγή
Κόβετε σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και τα λαχανικά (κρεμμύδι, πιπεριές) και τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά. Λίγο πριν είναι έτοιμα, ρίχνετε τα μπαχαρικά που έχετε ανακατέψει σε ένα μπολάκι. Ανακατεύετε καλά και σβήνετε με λάιμ.
Σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, βάζετε την τορτίγια και ρίχνετε λίγο τυρί να πάει παντού και να λιώσει. Στο κέντρο ρίχνετε το μείγμα με το κοτόπουλο και τις πιπεριές. Αφαιρείτε από το τηγάνι.
Ανακατεύετε τα υλικά για τα συνοδευτικά σας (κάθε συνοδευτικό σε διαφορετικό μπολάκι) και βάζετε και λίγο από αυτά μέσα σε κάθε τορτίγια. Τυλίγετε και σερβίρετε, βάζοντας στο πλάι και τα συνοδευτικά. Μέσα στην τορτίγια μπορείτε να βάλετε και αβοκάντο.