Υλικά
Για το ψαρονέφρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
1 ψαρονέφρι ολόκληρο
30 ml σιρόπι σφενδάμου
1 σκελίδα σκόρδο
2 κλωναράκια θυμάρι
Χοντρό αλάτι & πιπέρι
Για τον πουρέ κάστανο
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο γάλακτος
2 πατάτες
200 γραμμ. βρασμένο κάστανο
150 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Για το ψαρονέφρι: Αλατοπιπερώνετε καλά το ψαρονέφρι. Σε ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο, το σκόρδο και το θυμάρι, αφήνετε να ζεσταθεί και σοτάρετε καλά το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές.
Τοποθετείτε λαδόκολλα σε ένα ταψί και από πάνω το ψαρονέφρι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20’. Το βγάζετε και το αφήνετε για 5’ να ξεκουραστεί.
Για τον πουρέ: Βάζετε τις πατάτες να βράσουν. Μόλις είναι έτοιμες, τις αφαιρείτε από το νερό. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε την κρέμα και τα κάστανα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ζεσταθούν καλά.
Βάζετε τις πατάτες σε ένα μπολ με την μισή ποσότητα από το βούτυρο και τις λιώνετε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε την κρέμα και τα κάστανα και συνεχίζετε να δουλεύετε το μείγμα με το πιρούνι, μέχρι να λιώσουν καλά όλα τα υλικά. Προσθέτετε το σιρόπι, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύετε καλά, μέχρι να υπάρξει ομοιόμορφη υφή.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]