Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από αέρος τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν και τους πέντε επιβαίνοντες, οι οποίοι διακομίστηκαν με ελικόπτερα σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες.
Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τον δήμο Μπάουρες στη βόρεια Βολιβία με προορισμό την πόλη Τρινιντάντ. Βλάβη στον κινητήρα οδήγησε σε αναγκαστική προσγείωση σε βάλτο γεμάτο αλιγάτορες, που έφταναν ακόμα και τα τέσσερα μέτρα. Παρέμειναν άυπνοι κι επέζησαν τρώγοντας σοκολάτα κι αλεύρι, που είχαν μαζί τους, παρά το γεγονός ότι επέπλεαν πάνω στο βυθισμένο αεροσκάφος για 36 ώρες.
«Μας είχαν περικυκλώσει μεγάλες σαύρες και αλιγάτορες. Δεν υπερβάλλω. Ακούγαμε τα ερπετά γύρω μας, τα οποία μας κοιτούσαν απειλητικά» ανέφερε ο πιλότος του αεροσκάφους, Πάμπλο Αντρές Βελάρντε.
Η δοκιμασία των επιζώντων ήταν εμφανής στα πρόσωπά τους στη φωτογραφία που τραβήχτηκε λίγα λεπτά μετά τη διάσωσή τους.
Κι ενώ αρκετές πτήσεις έρευνας και διάσωσης, είχαν περάσει πάνω από το σημείο, δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν τους επιβαίνοντες, τους οποίους τελικά βρήκαν ντόπιοι ψαράδες.