που θα απογειώσει γευστικά τα πρωινά σας.
Υλικά
5 μέτρια λεμόνια
3 φλιτζ. νερό
2 φλιτζ. ζάχαρη
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Πλένετε καλά τα λεμόνια και τα σκουπίζετε για να στεγνώσουν. Τα ξύνετε ελαφρά και τα κόβετε σε τέταρτα. Αφαιρείτε τα κουκούτσια και τις εσωτερικές σκληρές μεμβράνες και ψιλοκόβετε τα λεμόνια σε μια κατσαρόλα.
Μαζεύετε τα κουκούτσια και τις μεμβράνες και τα τυλίγετε σε καθαρό τούλι. Το δένετε καλά και το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το νερό και σιγοβράζετε για μισή ώρα.
Αφαιρείτε το τούλι πιέζοντάς το. Με ένα φλιτζάνι μετράτε το περιεχόμενο της κατσαρόλας, όσα φλιτζάνια υλικό έχετε τόσα φλιτζάνια ζάχαρη θα προσθέσετε.
Σιγοβράζετε για μισή ώρα, ανακατεύοντας πότε πότε μέχρι να δέσει. Γεμίζετε με τη ζεστή μαρμελάδα τα βάζα που έχετε αποστειρώσει, κλείνετε σφιχτά με το καπάκι και γυρίζετε τα βάζα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν τελείως.