Υλικά
Για τη τυρόπιτα
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 συσκ. φύλλο κρούστας
1 φλιτζ. γάλα
1 τεμάχιο σόδα (αναψυκτικό 330 ml)
3 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
400 γραμμ. φέτα
200 γραμμ. ανθότυρο
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαδικασία
Ανακατεύουμε πρώτα τα τυριά σε μπολ και τρίβουμε αρκετό πιπέρι για την πίτα μας. Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας από τη συσκευασία. Απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα στον πάγκο εργασίας.
Ραντίζουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο. Το πασπαλίζουμε με τα τυριά και το σουρώνουμε σε πλισέ. Το πιάνουμε από τις δύο άκρες και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί (του φούρνου).
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι - Εγγυημένο αποτέλεσμα, τέλεια υφή και γεύση
Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουμε όλα τα φύλλα και τα τυριά. Τοποθετούμε κοντά κοντά τα πλισέ, τσαλακωμένα φύλλα για να χωρέσουν όλα.
Περιχύνουμε τα φύλλα με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε από το άλειμμα για την τσαλακωτή τυρόπιτα. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την υγρή σόδα.
Περιχύνουμε την τσαλακωτή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, να ρουφήξουν τα φύλλα το υγρό μίγμα. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, μέχρι να ροδίσει καλά, για περίπου 45 λεπτά.
Ειδήσεις σήμερα
Σύνοδος Κορυφής EE: Συμφωνία για τον «περιορισμό των τιμών της ενέργειας» στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο