Υλικά
1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα
1/2 ματσάκι άνηθο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας ή 1 ντομάτα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σοτάρουμε τα υλικά. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό από το συνολικό ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
Χοντροκόβουμε το σπανάκι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά, να πέσει ο όγκος του. Όταν δούμε ότι το σπανάκι μαραθεί, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό (το σπανάκι και τα λαχανικά θα κατεβάσουν αρκετά υγρά). Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τέλος του βρασμού και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του.
Ειδήσεις σήμερα
Γη της Ελιάς: Σάλος με την σειρά του MEGA – Οι «απαράδεκτες» σκηνές που έδειξαν