Υλικά – Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και μαρμελάδα
Για τη βάση
220 γραμμ. μπισκότα digestive
80 γραμμ. βούτυρο
Για την κρέμα
1 λίτρο φρέσκο γάλα
80 γραμμ. κορν φλάουρ
30 γραμμ. κακάο
150 γραμμ. ζάχαρη
40 γραμμ. βούτυρο
200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για την γκανάς
200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Διαδικασία
Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο να λιώσει. Στη συνέχεια, θρυμματίζετε τα μπισκότα σε ένα πολυμηχάνημα και μεταφέρετε σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύετε πολύ καλά ώστε να έχετε ένα αποτέλεσμα σαν βρεγμένη άμμο. Κρατάτε στην άκρη το μίγμα για να το χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, το κορν φλάουρ, το κακάο και τη ζάχαρη και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και βάζετε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και το βούτυρο. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και κρατάτε στην άκρη.
Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και ζεσταίνετε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος. Ρίχνετε τη σοκολάτα στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει η γκανάς.
Σε ποτήρια ή σε μπολάκια ή ακόμα και σε μία στρογγυλή φόρμα στρώνετε τα μπισκότα και πιέζετε απαλά με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια, ρίχνετε την κρέμα σοκολάτας και, τέλος, καλύπτετε με την γκανάς. Αφήνετε το γλυκό για περίπου 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει. Περιχύνετε με τη μαρμελάδα και κρατάτε για άλλη 1 ώρα στο ψυγείο.
Ειδήσεις σήμερα
Survivor All Star: Φωτογραφίες από το ξενοδοχείο που μένει η Βρισηίδα – Έχει μέχρι και ντίσκο
Χρυσές Σφαίρες 2023: Όλοι οι νικητές – Οι 2 ταινίες που «σάρωσαν» [βίντεο]
Κόλαφος o Τριαντάφυλλος για τον Βασάλο: «Αποτυχημένος πανελίστας, ήθελες κέρμα για να μιλήσεις»