Υλικά – Πανεύκολη σοκολατόπιτα
Για το κέικ
250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
350 γραμμ. ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
5 αυγά
200 ml νερό
100 γραμμ. κακάο σε σκόνη
Για το σιρόπι
250 γραμμ. ζάχαρη
500 ml νερό
75 γραμμ. κακάο σε σκόνη
Για τη γκανάς
250 γραμμ. κουβερτούρα σε κομμάτια
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Διαδικασία – Πανεύκολη σοκολατόπιτα
Ετοιμάζουμε το κέικ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Στον κάδο του σταθερύ μίξερ ή με μίξερ χειρός χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Αφού ενσωματωθούν με το μείγμα, προσθέτουμε το κακάο.
Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι, και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα. Ρίχνουμε το νερό και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και το ισιώνουμε με σπάτουλα. Ψήνουμε για 35 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα και όταν μπήγουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο να βγαίνει καθαρό.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό, ζάχαρη, κακάο μέχρι να πάρουν βράση. Ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ετοιμάζουμε τη γκανάς: Σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φυσαλίδες. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Μοντάρισμα: Χαράζουμε το κέικ σε κομμάτια, περιχύνουμε με το σιρόπι και περιμένουμε να το απορροφήσει. Περιμένουμε για 5 λεπτά και αδειάζουμε τη γκανάς πάνω από τη σοκολατόπιτα. Απλώνουμε με τη μαρίζ. Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα στο ψυγείο να δέσει πριν τη σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Survivor: Χαμός στο συμβούλιο με Μαρτίκα και Βασάλο – «Aπό τύχη έφερε μια νίκη»
Απίστευτο – Σασμός: Εντολή θανάτου για Μαρίνα – Μαυροφορεμένος ο Αντώνης;