Υλικά – Χορτόπιτα με φέτα και μυρωδικά
500 γραμμ. σπανάκι καθαρισμένο
1 μάτσο μυρώνια
1 μάτσο καυκαλήθρες
1/2 μάτσο σέσκουλα
2 τμχ πράσα (το λευκό μέρος)
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
100 γραμμ. τραχανάς ξινός
400 γραμμ. φέτα πικάντικη
1/2 μάτσο άνηθο
2 αυγά
Ελαιόλαδο
1 πακέτο φύλλο για πίτες χωριάτικο
Διαδικασία – Χορτόπιτα με φέτα και μυρωδικά
Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμους. Πλένουμε όλα μας τα χόρτα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε (σπανάκι, μυρώνια, καυκαλήθρες, σέσκουλα) και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι κι τα αλατίζουμε. Πρέπει να βγάλουν την υγρασία τους για να μην μας πανιάσει το φύλλο στο ψήσιμο.
Έπειτα τα στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας και τα βάζουμε σε ένα μπόλ. Εκεί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πράσο, τα κρεμμυδάκια τον άνηθο, ελαιόλαδο, τον τραχανά και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε την χοντροσπασμένη φέτα, αλάτι, πιπέρι και τα αυγά. Ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί στρογγυλό ή 35χ35 και βάζουμε 6 φύλλα κάτω (ενδιάμεσα ραντίζουμε με ελαιόλαδο) στη μέση απλώνουμε την γέμιση και από πάνω με τον ίδιο τρόπο βάλουμε τα υπόλοιπα φύλλα.
Ένας τρόπος είναι να κόψουμε κομμάτια και να λαδώσουμε, να ραντίσουμε με νεράκι και να ψήσουμε. Ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα στους 175 βαθμούς στον αέρα ή πάνω κάτω.
Ειδήσεις σήμερα
Ζώδια: Αυτά τα 3 έχουν άστρο – Η αποδοχή τους από τον κόσμο να είναι μεγάλη
Ιωάννα Τούνη: Η πρώτη φωτογραφία του Δημήτρη Αλεξάνδρου αγκαλιά με το νεογέννητο
Νότης Σφακιανάκης: Αγωνία για τον τραγουδιστή – Έχει καταρρεύσει ψυχολογικά
Survivor All Star: Το twitter βρήκε από τώρα τον νικητή!