Υλικά – Αγκινάρες σφουγγάτο
2-3 αγκινάρες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κουταλιά της σούπας άνηθο
5 αβγά
100 γραμμ. φέτα ή ξινομυζήθρα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Καθαρίζετε τις αγκινάρες, κόβετε το κοτσάνι και αφαιρείτε τα φύλλα. Κόβετε στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρείτε τις «τρίχες». Γεμίζετε ένα μπολ με νερό και χυμούς από δυο λεμόνια. Ρίχνετε μέσα τις αγκινάρες για να μην μαυρίσουν μέχρι να καθαρίσετε τις επόμενες.
Σε αρκετό αλατισμένο νερό βράζετε για λίγο τις αγκινάρες, όχι να μαλακώσουν εντελώς. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε τις αγκινάρες και σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτετε το φρέσκο κρεμμύδι και τον άνηθο, συνεχίζετε να σοτάρετε.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με λίγο αλάτι και πιπέρι, περιχύνετε τις αγκινάρες και αφήνετε μέχρι να πήξει. Αν θέλετε να προσθέσετε τη φέτα θα την θρυμματίσετε εκείνη τη στιγμή. Αναποδογυρίζετε την ομελέτα με ένα πιάτο και αφήνετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε σε ένα πιάτο, ιδανικά τρώγεται ζεστή.
Ειδήσεις σήμερα
Ο Τομ Κρουζ και ο Έλον Μασκ ετοιμάζουν νέα ταινία που θα γυριστεί στο… διάστημα