Υλικά
1πακέτο μπισκότα τύπου Digestive
1κεσεδάκι γιαούρτι
1 ζαχαρούχο γάλα
1 μικρό ποτήρι χυμό από φρεσκοστυμμένο λεμόνι
1 λεμονάδα με ανθρακικό
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Βουτάτε τα μπισκότα σε ένα μπολ που έχετε γεμίσει με τη λεμονάδα και στη συνέχεια τα θρυμματίζετε μέσα σε ένα ταψάκι ή πυρέξ. Τα στρώνετε πολύ καλά, ώστε να δημιουργηθεί η βάση για το γλυκό σας.
Στη συνέχεια, αναμειγνύετε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπολ και προσθέτετε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε πολύ καλά, ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα σχετικά παχύρευστο.
Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη βάση και τοποθετείτε για 2-3 ώρες το πυρέξ στο ψυγείο.