Υλικά
500 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
200 γραμμ. ψωμί του τοστ
2 αυγά
60 γραμμ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
100 ml γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
Δυόσμος
20 ml ούζο
200 γραμμ. αλεύρι για πανάρισμα
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι & πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
300 ml νερό
1 κύβος κότας
400 γραμμ. ντομάτα κον-κασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 σφηνάκι ούζο
Για το σερβίρισμα
1½ πακέτο σπαγγέτι
Φρέσκος δυόσμος
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και με λίγο ελαιόλαδο τα σοτάρετε στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Σε ένα μπολ μουλιάζετε το ψωμί μέσα στο γάλα για 10 λεπτά περίπου.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το καλαμποκέλαιο. Ανακατεύετε και προθέτετε το ψωμί με το γάλα. Βάζετε τον κιμά στο ψυγείο για μία ώρα.
Όσο έχετε τον κιμά στο ψυγείο, ξεκινάτε τη σάλτσα ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε ένα κατσαρόλι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτετε τον πελτέ, τη ζάχαρη, ανακατεύετε και σβήνετε με το ούζο. Στη συνέχεια, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και βράζετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα περνάτε από το αλεύρι. Τηγανίζετε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν, τα βάζετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύετε απαλά να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρετε ζεστά με τα σπαγγέτι και γαρνίρετε με φρέσκο δυόσμο.