Υλικά
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
2 κιλά φρέσκα μύδια
100 ml λευκό κρασί
100 ml νερό
Χυμός από ½ λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
Ρίγανη
Μαϊντανός
Πάπρικα καυτερή
Πιπέρι
Διαδικασία
Αφού καθαρίσετε τα μύδια, τα τοποθετείτε με το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτετε το μαϊντανό, την ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο, μία κουταλιά ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, πιπέρι και την πάπρικα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να πάρει βράση. Όταν ανοίξουν τα μύδια, τα αφαιρείται ένα ένα από την κατσαρόλα.
Σε ένα τηγάνι προσθέτετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το λιωμένο σκόρδο. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τις ντομάτες και τη ρίγανη και βράζετε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 10’ ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνετε τα μύδια στη σάλτσα να ζεσταθούν και σερβίρετε.