Υλικά
225 γραμμ. τυρί κρέμα
40 γραμμ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για γαρνιτούρα
150 γραμμ. φράουλες, κομμένες σε φέτες + επιπλέον για γαρνιτούρα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
8 φέτες ψωμί για τοστ
3 αυγά
80 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τις φράουλες και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αφήνετε στην άκρη. Αλείφετε με μία μεγάλη κουταλιά από το μείγμα τις 4 από τις 8 φέτες ψωμιού.
Από πάνω τοποθετείτε τις άλλες 4 φέτες ψωμιού ώστε να δημιουργήσετε ένα σάντουιτς. Κλείνετε και πιέζετε ελαφρά. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και χτυπάμε με αυγοδάρτη. Σε ένα τηγάνι λιώνετε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Βουτάτε κάθε σάντουιτς μέσα στο μείγμα των αυγών, στραγγίζετε και τοποθετείτε στο ζεστό τηγάνι. Ψήνετε και από τις 2 πλευρές, μέχρι το ψωμί να ροδίσει και να ξεροψηθεί ελαφρώς.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο βούτυρο και τα υπόλοιπα σάντουιτς. Αφαιρείτε τα σάντουιτς από το τηγάνι, τα τοποθετείτε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε σε πιάτο. Πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη, γαρνίρετε με φράουλες και σερβίρετε τις αυγοφέτες ζεστές.