Ελεύθερος Τύπος
ΚΟΥΖΙΝΑ & ΓΕΥΣΗ

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτα μπιφτεκάκια με μοτσαρέλα

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Βασίλης Καλλίδης στρώνει κυριακάτικο τραπέζι και μαγειρεύει αφράτα μπιφτέκια γεμιστά με μοτσαρέλα.

Υλικά

800 γραμμ. κιμάς κοτόπουλου
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
1 κρητικό παξιμάδι
½ σκελίδα σκόρδο
5-6 φυλλαράκια δυόσμου
1 αυγό
Αλάτι και πιπέρι
400 γραμμ. μοτσαρέλα

Για τις πατάτες
1,5 κιλό πατάτες
2 ντομάτες
4-5 φυλλαράκια δυόσμου
1 πράσινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Αλέθετε κρεμμύδι, το σκόρδο την πιπεριά και την ντομάτα στο πολυμίξερ. Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε τα λαχανικά, το αυγό, το παξιμάδι θρυμματισμένο, τον δυόσμο και το αλατοπίπερο. Πλάθετε τα μπιφτέκια και τα γεμίζετε με ένα κομμάτι μοτσαρέλα.

Για τις πατάτες: Αλέθετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες και την πιπεριά στο πολυμιξεράκι. Αραδιάζετε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες σε ένα ταψί και προσθέτετε τον πολτό κρεμμύδι-σκόρδο-ντομάτα, τον δυόσμο, το λάδι και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε και απλώνετε από πάνω τα μπιφτέκια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190, στον αέρα, για 1 ώρα.

Προτεινόμενα για εσάς

Βάζετε στα μπιφτέκια σας κολοκύθι; Αν όχι διαβάστε τι χάνετε!

Μιχάλης Μάρδας

Μεγάλη προσοχή: Αν οι πατάτες σου έχουν αυτό το χρώμα είναι επικίνδυνες!

Ανδρέας Ντίνης

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες γεμιστές με θαλασσινά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τσακιστές baby πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Γιαουρτλού κεμπάπ από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κλασικό μπέργκερ από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πάσχα με αρνάκι μπούτι στο φούρνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πατατοσαλάτα με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Σουπιές με πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου