Αποτελεί την απέλπιδα προσπάθεια των Χαράλαμπου Βοσκόπουλου και της Αικατερίνης Σαράφογλου ν’ αποκτήσουν αγόρι μετά από διψήφιο αριθμό κοριτσιών, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει ανάμεσα στη φροντίδα αδελφών και τις προσδοκίες ενός πατέρα που σκοπεύει να του αφήσει το μανάβικο που έχει στα Λεμονάδικα.
Παρότι δουλεύει για πάνω από δέκα χρόνια στο πατρικό μαγαζί, οι γονείς φροντίζουν για την εκπαίδευση του μοναχογιού στέλνοντας τον σχολείο στις Καλόγριες στον Πειραιά, αλλά ο νεαρός Απόστολος αποδεικνύεται εξαιρετικά ατίθασος: «Ήμουν πολύ ζωηρός, υπέρ του δέοντος, ο πονοκέφαλος των γειτόνων και της οικογένειας. Με το σχολείο δεν τα πήγαινα καλά. Δεν ήξερα τι ήθελα», θα πει κάποια χρόνια μετά.
Στο μόνο μάθημα που ξεχωρίζει είναι αυτό της Ωδικής με αποτέλεσμα να επιλέγεται από το δάσκαλό του να λέει τραγούδια στις σχολικές εκδηλώσεις που αποτελούν το πρώτο του μαγαζί…
Όπως όλοι οι κακοί μαθητές της εποχής διώχνεται από τα σχολεία της περιοχής αλλά …θριαμβεύει ως αρχηγός στη ποδοσφαιρική ομάδα «Πράσινα Πουλιά». Σε ηλικία 14 ετών κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του όταν οι γιατροί τον σώζουν τελευταία στιγμή από οξεία σκωληκοειδίτιδα που εξελίσσεται σε περιτονίτιδα. Για να τελειώσει το Γυμνάσιο χρειάζεται να μεταναστεύσει στην Αίγυπτο όπου τον φιλοξενεί η παντρεμένη εκεί αδελφή του.
Επιστρέφοντας από την Αλεξάνδρεια, επηρεασμένος από κάποια μπουλούκια, αιφνιδιάζει τον πατέρα του λέγοντάς του πως θέλει να γίνει καλλιτέχνης. Αντίθετα με τους φόβους του, ο πατέρας όχι μόνο δεν του το αρνείται αλλά τον γράφει στο παράρτημα της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Μανώλη Καλομοίρη. Ίσως ο πρόσφυγας μανάβης της Κοκκινιάς δεν ξεχνά ότι στην ίδια ηλικία και αυτός παίζει ούτι στη Μικρά Ασία για να μπορεί να ξεφεύγει από τους Τούρκους που πολλές φορές τον βασανίζουν και τον θάβουν ζωντανό.
Έτσι, ο νεαρός Απόστολος μπαίνει στο χώρο του θεάτρου, για λίγο διάστημα αποτελεί μέλος μπαλέτου του Γιάννη Φλερύ, ενώ παράλληλα μαθαίνει μόνος του μπουζούκι το οποίο αξιοποιεί στη μεγαλειώδη καριέρα του στο χώρο του τραγουδιού που ξεκινά στα μέσα της δεκαετίας του 60.
Βαρδής Βαρδινογιάννης: Έφυγε ο «δημιουργός» μιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ELEFTHEROSTYPOS.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε Instagram, Facebook και Twitter